THANX MY FOLLOWERS =)

Sunday, November 11, 2012

SISTER ibarat IBU

bila sister dkt klinik ni jadi mak kitew .. 

plan ngan kawan kawan sekerja nak pergi makan mcD dkt area kepong waktu lunch hour td , tapi cancel sebab sister dah ajak pergi tesco extra tepi ni . 

masing masing takut nak cakap dah ada plan nak pergi makan . masing masing dah buat muka ketat . 

biasa lah , sister ni ibarat emak emak kitew . 

walaupun mak kandung duduk jauh beratus kilometer , tp ttp ada emak kat klinik nie . 

nak jaga hati , layankan aje lah . takut merajuk. *fhm orang tua*

jahat kan ?

pergi tesco , beli barang barang pantri klinik . 

banyak membeli , sampai beras pun beli . tak tahu lah sape n bila nak memasak kat pantri klinik tu . 

*oke , kutipan bulanan utk klinik RM50  . nonsense ! 

eh , nad x marah pun tapi RM50 tu ibarat bayar broadband nad setiap bulan . rasanya kalau kat tempat lain RM10 dah cukup utk sebulan utk beli minuman or biskut biskut sbg kudap kudap  kat pantri . 

tak tahu lah idea siapa nak suruh bayar RM50. tp baru ni dah cakap ketidakpuashatian terhadap RM50 tu . so selamat lah utk bulan ni punya sbb bayar RM10 aje . 

kadang kadang idea kita x de orang nak dengar kan ?

biasa lah , freshie . kalau bt kerja pun org kata 'pendek akal'

hohohoh..cuke !

tp biasalah , faham perangai emak-emak nie . sabor ajela kan ??

*kalau bekerja tak reti nak mengipas takkan senang nak 'hidup'*

P/S : yang penting nad bkn kaki kipas . 

6 comments:

SURIA AMANDA said...

maaf ckp akak x suka sister kat spital...poyos..mcm gaji dia besar sgt..opps....akak pernah alami..heheheh

Nadiah_Rahman said...

sama la dgn nad . ada yang ok , ada yang tak .. sabor jela kan

NoEn said...

sabar2
tp mmg nonsense la 50 sebulan tuk beli kudap2 kat pantry tu

nur hayati said...

da kje kamu kne mengadap org cmtu..bnyk² bsabar lah ye..hehe

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

biaselah style skrg yg kuat kipas akn disayangi,,

nth pape kn org mcmni, so kite jgn ikot,,

btw, mahal tu lau tiap bulan rm50,haha butak kpale

Nadiah_Rahman said...

Mmg mhll kn sis noen? Mmg cekik drh.. Hihi

Thnx hayati, nad sdg bljr bsbr :-)

Mmg butak kuase due kne byr 50 henggek tu shahfeza :-)

Get widget here