THANX MY FOLLOWERS =)

Sunday, November 18, 2012

LETIH , TAK BEST , X SEWONOK , SUNYI

 itu baru suku daripada feeling yang ada dalam diri nad hari ni dan sebelum sebelumnya... 
kalau nak digambarkan apa yang ade dalam hati ni , memang panjang lah nak diekspresikan ke dalam bentuk tulisan .

tapi biar itu je yang jadi tajuk post kali nie . *kesian kat korang nanti kalau baca tajuk yg hyper-panjang . nad ni mudah nak kesiankan kat orang . pheww , puji diri sendirik .

sepanjang 10 bulan life sebagai seorang penjawat awam , dan sepanjang itu jugak lah nad duduk merantau di negeri orang dan sepanjang itu jugak lah nad mempelajari proses menyesuaikan diri dgn suasana kerja , dengan suasana tempat tinggal dan berhadapan dengan pelbagai makhluk Allah yang berlainan pemikiran dan perangai . 

seyes , letih duduk berjauhan dengan family . rindu je nak balik kampung ..
cik abang duk putrajaya , memang seminggu sekali aje jumpe .. dia pulak keje shif + study . jadi kadang kadang xde mase jugak nak berkepittttt je..

*oke , kadang kadang nak jumpa tapi tak dapat  . 

life kat sini memang sunyi . kat tempat kerja pulak stress jgk dgn perangai perangai staf sekeliling . PHD  tak habis habis , depan baik belakang kutuk . mcm rajin buat kerja . tapi hakikatnya , kita yang freshie ni yang tolong back up - kan kerja depa . depa dok p merayap mane xtau !

oke , memang streeesssss ( ejaan dah cukop menggambarkan betapa stress yg dirasai ) bekerja . dengan situasi yang memilih kasih lagi satu hal . hummm , dalam hati nak sangat tukar tempat kerja , tapi apakan daya , boleh ke nak tukar memandangkan baru bekerja kat sini , and paling penting staf yang nak menggantikan nanti tak ade . haiyooo . 

* nak duk dekat ngan cik abe , bt preparation tuk kawen n senang sikit nak berjumpa . 

oke , kat rumah , duduk berdua ibarat duduk seorang . tak tau lah apa pesen housemate yang sorang tu . macam ada jongkong emas dlm mulut . nad nak ajak berborak pun rase tak tahu nak borak ape memandangkan dia pun tak cakap banyak . buat hal sendiri aje...

*oke , dah mengumpat kat situ . pagi pagi lagi dah buat dosa ! YA ALLAH, ampunkan hambamu ni ..

kadang kadang bagai orang nak gila duk kat rumah sorang sorang . sunyi je. *WAJIB KAWEN AWAL* 

* Tunang tersayang , noted yew ! =P

oke , masa study dulu sibok nak dok keje kat k.l .. *nk jadi orang k.l lah kunun-kununnyew !
bila dah rasa life kat sini totally bored . high cost . nothing interested. 

jalan jem . ni yang paling sakit ati . huuuuuwwww . 

yg lain lain boleh accept lagi , tapi yang tak bolehnye , mmg rasa nak tukar tempat kerja sangat sangat . tak suka lah duk keje tmpt sekarang ni . takpe , try aje isi borang dulu kan ? 

errr , tapi kena mintak cop dengan sister dulu . adoyaiii , banyak la org tua tu membebel nanti . 

' kamu tak kawen lagi , kerja jela dulu dkt sini ,sy tak bagi ! '

oke , tu antara dialog yang nad reka cipta sendiri . sebab dah blh agak dah rasanya apa yg bakal didengari . bhahahahaaa .

*oke , gelak je lebih , dlm hati sape tau..

panjang plk nad meluahkan perasaan .*dok ngadu ngan cik abe , die hanya mampu cakap 'sabar'

kbai.

8 comments:

lieyalatif said...

alahai siannye akak bace...xpe nad..isi jek borang tukar dulu...mane tau ade rezeki cepat kan...yg penting borang dah submit hehehe

so far mmg ade beza laa warna gigi tu nad....sebelum ni akak gune colgate pearl drop tu lambat sgt nampak kesanyer...

Anum said...

sabar ya
cian plak anum baca

Gadis said...

siannyer..
lantak je dgn org yg ader PHD ni..
janji keje kite setel n tak kacau org..=)

Nadiah_Rahman said...

anum : tq kak anum , selagi nad blh sabar nad akan sbr... =)

gadis : tu lah kak , sikit je senior yg btl btl baik dgn kite , nak jmpe tu jarang .. keje mmg setel , tp last last dorang kutuk plk keje yg kite dh bt.. naseb naseb..huu ..

SURIA AMANDA said...

setuju ngan Lieya..x cuba x tau kan...

Nadiah_Rahman said...

nad pun setuju .. nti nad nk try dulu isi ..

NORSHAHFEZA HAMSAN said...

hahha lawak kuceing tuh,,

kt mane2 jek ade PHD tu,,

xbest kan keje stress2 ni,,lgi best kalau keje dekat dgn family, sejuk jek tgk muke mak, dpt mkn masakan mak,kan nad..

Nadiah_Rahman said...

tu lah , dah lame lame bru rindu kt kampung , dulu duk kt kampung beria nak duk jauh jauh

Get widget here