THANX MY FOLLOWERS =)

Sunday, November 11, 2012

#1 STORY : TRIP TO KOREA

sebenarnya nad da buat draft yg panjang utk cerita pasal trip nad ke korea hari tu , tapi ntah macam mane , masa nad nak edit guna tab baru ni sume yang nad da tulis hari tu hilang ! 

sangat sangat sedih sbb banyak info menarik yang nad da tulis utk kawan kawan . 

tapi pagi ni nad cite sikit sikit la dulu , sebab nad kena ambil aura menulis pengalaman pergi sane balik . mood da sedikit hilang gara gara peristiwa hari tu . 

dan mungkin coretan kali ni x se-best yang nad tulis hari tu . 

*sigh*

 1 OKTOBER - 9 OKTOBER 2012

Nad dan kakak nad dah diterbangkan oleh flight air asia ke SOUTH KOREA .

plan nak pergi start awal tahun hari tu . time tu nad still lagi seorang penganggur setia kat rumah . 

kakak beria ajak awal awal sebab dia memang nak pergi sangat sangat korea . 

ini semua pasal pengaruh rakan sebaya sampai dia pun 27H menghadap cerita korea ! 

mula-mula nad x nak pergi , tapi sebab takut kakak nad x reti nak balik malaysia plk . 

*ceh ,alasan. padahal nad pun beria nak pergi !

jadi kakak nad da buat survey dan tanya kawan kawan dia yang dah pernah pergi korea .

jadi dia decide nak pergi autumn season . 

cuaca x panas n x sejuk sangat . kalau hari siang , macam kat cameron highland . tapi boleh lagi pakai jaket . 

*kat negare horang jew boleh pakai jaket , kat negare sendiri nanti 

'buang tebiat haper budak pompuan ni pakai jaket time panas panas mcm ni'


kiteorang pergi sbg backpacker . tak ambil mane mane travel agensi . 
so , boleh jalan ikut suke hati je .

memang full 9 hari start dari awal pagi sampai lah lewat malam berjalan . 

tak puas hati kalau tak pergi round satu korea . 

ni result hari ke 4 kat sana .


Dah melepuh sbb salah pakai kasut !


depan guest house yang kami duduk selama 8 malam. 


sila jangan pakai kasut cantik utk travel . sakit kaki . better pakai kasut sport ! 


oke , next time lak nad update story n up pic yg lain . sbnrnye byk tempat yang nad pergi selama 9 hari tu . 
pic sume dalam lappy , tapi lappy plk kena hantar baiki . 
nad ingat nak buat satu segmen follow-follow macam ramai blogger bt tu . 
and nak bagi satu sourvenier kpd rakan blogger yang terpilih . 

ok x ?

2 comments:

Get widget here