THANX MY FOLLOWERS =)

Thursday, May 24, 2012

RASE NAK PICIT-PICIT.!!!!

balik keje tadi housemate a.k.a rumate aku time student dulu tunjuk kat aku sesuatu ~!

nak tau pe dier????

nihhhhh  ->>

comel kan???? ase nak picit-picit je natang nieh !!

kos yg yuyu dah abeskan tuk beli sugar glider nie dalam 270 henggek jer..tu xde sangkar lg... letak dalam pouch yg gantung kat tengkuk tu je..

al-maklumlah org da ade gaji.. aku je belom...

die beli yg jantan.. aci x kalau aku nak beli yg betina ?? boleh kenen-kenenkan dgn yuyu punyer 'baby'..hihi..

sejak yuyu ade baby nih , aku pon jd kompius biler die bercakap ..

die cakap dgn aku ke die cakap dgn baby die tuh.... ke die cakap sorang2..????

memang dari time student lagi dah die sibuk cakap kat aku yg die minat nak bela sugar glider..

dalam bilik asrama dulu die slalu cakap nak beli sugar glider.. tp time tu kan student lg , nak makan pon berkire-kire... bile da keje nie haaa amek kau , gaji pertama dah g beli..

aku ingat nak amek sangkar 'arwah' hamster aku dulu kt umah.. boleh letak dalam tuh..xde lah sugar glider tu melarikan diri.. hihi..

sekarang , yuyu suh aku suggest nama tuk sugar glider die tuh.. agak2 korang name ape yg best??

any suggestion????

Wednesday, May 23, 2012

err , skandel dgn LAKI orang .

terdetik ati aku nak up story after aku dapat satu mesej dari seorang lelaki yg bergelar suami orang baru jup td.. aku x kate la asal mesej je dah kire ngorat , tapi cara dia pun mcm nak cari 'sparepart' aje..
kalau korang nak kate aku ni perasan , ikot korang lew.. (perasan sikit tuh ade r.. eleh , macam korang x pernah perasan sorang2 kan??)

umm , dalam ramai2 lelaki bujang , apesal laki orang jugak yang nak ngorat2 aku ( sorry bahase 'laki org' kasar sikit)

x faham la , nak kata aku melayan , aku rase aku layan macam biasa je kot .. kalau bercakap pun , aku borak macam biasa je .. x de pulak nak kate aku melebih2 layannyer..  ( maybe aku cute kot .kan? lalalalalaaaaa..~~)

nak kate muke aku ni lawa ,x jgk..  comel tu ade lah. .hidung x mancung pun , tp ade lesung pipit sikit je. aihh die ni , puji diri sendiri lah pulak . ~! sape suruh ko x nak puji aku . kan kan??

hmm , lupe pulak nak tanya sape yg rajin bg no phone aku kat dia..  kena search nie . ENCIK GOOGLE  tlg sy ~!

seyes , seyes n seyes .. aku x tau kenapa lelaki tersebut teringin nak memesej-mesej-an dgn aku .. sedangkan wife ade .. mungkin wife die duk jauh kot ..(ayat nak sejukkan hati)  n maybe die nak hilangkan rasa boring..(eh,kalau boring msj la dgn wife kamu tu...kan??)

hhmmmm ,  tolong la jgn di uji aku dgn husband orang ni .. n plis laki -laki org sekalian , stay away prom me.. ( OMG , perasan betol ko ni nadiah..macam laku sgt .)

berkawan x salah , errrr.. tp aku x berape selesa ar nak kawan ngan laki orang . daripada jadi benda x elok , better x payah layannnnzzzz. kan kan kan ??

aku ambil tindakan AKU TAK BALAS MESEJ LAKI ORANG TUHHHHHH . !!

so , aku nak tanye , kenapa walaupun da ade wife , lelaki tu nak jgk melayan perempuan lain. part-time job ke????


saje nak tempek muke kat sini .



p/s ; sedey gaji x masuk lagi . sob sob sob sob.. =(


jom menderma DARAH di hospital selayang .



nobody can do everything , but everyone can do something .

GIVE BLOOD AND SAVE LIFE .

  jom beramai - ramai pergi menderma darah di lobi utama hospital selayang pd hari jumaat ni (35/04/12). 9am-5pm.

 aku nak menderma utk kali ke-5. 
  pd pembaca blog aku ni , sape2 yg rase diri tu terlebih darah or berminat nak derma darah buat kali pertama boleh datang ke hospital selayang . 
 syarat2 utk menderma = berat badan mesti >48kg . kurang daripada tu x dilayan. korang kena p tambah berat badan dulu , kalau korang derma nanti x cukop zat utk diri sendiri pulak. hihi
kalau x tau korang punyer blood group , time nak derma darah nanti boleh cek kat sana. 
pesanan aku ,  jgn kedekut nak derma darah , dgn darah korang tu kite boleh selamatkan nyawa insan lain.. pd yang takut jarum , jgn risau.. sebelum jarum dimasukkan , korang dapat bius setempat terlebih dahulu.so x sakit pon . seyes ~! (sambil kenyit2 mate)
 jd , bukalah pintu hati korang tu utk menderma..xrugi pape pon,malah kite akan dapat pahala =)
blood group 'O' , korang dikehendaki tau..  
kpd sesiapa yang duduk berdekatan dengan hospital selayang, datang la yek utk menderma..
 yang penting , mendermalah dgn ikhlas utk menyelamatkan nyawa insan lain.
bubye.
^_^
**tolong promote aje , hihi **

Sunday, May 20, 2012

err , terliur suda ~~

 terliur lak nak p makan burger nih kat wangse maju .

xpe , da set ngan housemate2 kesayangan malam td .

dapat gaji nanti kite p SERANG !!!!!!


Friday, May 4, 2012

mula terasa BAHAGIA .

yes ! 
aku mula terasa bahagia dgn kerja aku sekarang..
bekerja di klinik opthalmologi (klinik mata)
ade 7 orang freshie (termasuk aku) yg dihantar ke sane..
 kiteorg sume under cataract services ..
satu klinik khas utk penyakit cataract akan di-launch dalam bulan ni ..
name tempat tuh cataract satelite clinic..khas utk para pesakit yg hanya ada masalah cataract..
klinik ni gabungan usaha sama KKM dgn jabatan perdana menteri n merupakan
klinik satelite pertama yg akan dibuka di malaysia khas utk pesakit cataract saje..

korang tau ke ape tuh cataract? kalau x tahu nanti aku ajar korang dalam post yg akan datang okeh...

kalau mula2 dulu , aku rasa down .. aku tak suka dgn department yg aku dapat .
sbb ape? sebab aku tak suke keje yg berkait dgn mata.
aku prefer kerja kat wad.. sbb aku suke berdepan dgn pesakit2 yg terlantar kat atas katil.
kalau time student dulu nak mengingat sal penyakit2 mata pun aku kena ulang 3 4 kali baru aku boleh ingat.. 
n time student dulu pun kalau boleh aku doa byk2 supaye tak keluar exam sal topik mata...
 time student dulu jgk , aku tak banyak terdedah dgn penyakit yg berkait dgn mata..
aku praktikal kat klinik ENT (bahagian telinga,hidung n tekak) 
jd aku tak praktikal kat klinik mata... 
jadi sah2 la aku tak berapa tahu tentang ubatan,jagaan n perawatan ttg penyakit mata melainkan aku blajar  teori kat dalam kelas n sikit sebanyak masa praktikal kat wad dolu..
time student dolu2 , aku paling terer buat eye swabbing jer( cucian mata)
tu pun sbb masuk test dalam oscee..hehe..
ubat2an?? aku ingat time exam je..lepas exam semua melayang entah ke mana.. hihi..

tp , lepas beberapa minggu kerja kat klinik n masuk OT (dewan bedah)
aku jadi selesa sikit...sebab time kerja tak la stress sgt..
cuma stress waktu pagi aje.. sbb pagi ramai pesakit datang follow up kat klinik n opkos byk kerja kena buat..
selalunya waktu pagi xboleh duduk diam..
dah petang2 baru boleh rest sikit..
envinronment pun tak begitu tertekan..
kawan2 freshie pun ok , staf2 pun semua ok , sister pun ok..MA yg incharge kami pun ok..
dorang byk bg tunjuk ajar..
 doktor2 pun semua ok..(except sorang due je kureng)
biasalah , semua MO.. n semua doktor pakar..
jd semua doktor yg ade dah **kertu**
(x boleh cuci mata~!!)
hakhak..nakai..

salah satu kerja yg aku kena buat nanti ialah asist specialist surgeon buat operation.. 
jd kena blajar balik teknik2 basik utk operation..
contoh gowning , hand washing ,aseptic technique.. n paling penting kena ingat nama2 instrument utk operation..
'bermain' dgn tools yg kecil2..buat operation kena pakai microskop.. handle suture yg sangat2 halus...
fuh , aku yang rabonn2 ayam nih kena pakai kanta pembesar agaknye nanti. hihi..
 so sekarang time utk belajar n refresh balik semua perkara..

kalau mule2 aritu aku pernah tergerak ati nak mintak tukar department dgn matron ..biau die campak aku keje kat wad..
tp skg aku rase its okey lah, kerja n belajar dulu lah kat department ni pun..
at least aku boleh timba pengalaman...
lgpun bukan sampai pencen aku nak kerja kt tempat ni..
nanti aku nak mintak tukar department n maybe aku mintak tukar hospital lain pulak.. hehe..

dalam masa 2 3 tahun jgk , boleh mintak buat advance diploma utk eye atau OT course..
tu pon lau berminat n ade peluang.insyaAllah ..buat mase skg nih aku berminat nak buat post basic OT..
tp xtau lah kalau aku tergerak ati nak buat post basic eye ke kan..sape tahu...

aku pun rase bersyukur jgk sbb aku kerja dalam situasi yg tak stress sangat...
dgr citer kawan2 aku yang lain dorang stress dgn jadual kerja , stress dgn senior2 yg suke torture free2 tanpa gaji, kena ragging.. kena incharge berpuluh2 pesakit.. tension dgn staf2 senior.. n byk lagi lah citenyer..
pergi keje stress , balik keje stress...lame2 boleh mental..
saboww jela.

so skg aku mule rase bahagia dgn kerja aku..
harap dkt klinik satelit tu semua oke..
=)


kawan2 freshie.
Get widget here