THANX MY FOLLOWERS =)

Wednesday, May 23, 2012

jom menderma DARAH di hospital selayang .



nobody can do everything , but everyone can do something .

GIVE BLOOD AND SAVE LIFE .

  jom beramai - ramai pergi menderma darah di lobi utama hospital selayang pd hari jumaat ni (35/04/12). 9am-5pm.

 aku nak menderma utk kali ke-5. 
  pd pembaca blog aku ni , sape2 yg rase diri tu terlebih darah or berminat nak derma darah buat kali pertama boleh datang ke hospital selayang . 
 syarat2 utk menderma = berat badan mesti >48kg . kurang daripada tu x dilayan. korang kena p tambah berat badan dulu , kalau korang derma nanti x cukop zat utk diri sendiri pulak. hihi
kalau x tau korang punyer blood group , time nak derma darah nanti boleh cek kat sana. 
pesanan aku ,  jgn kedekut nak derma darah , dgn darah korang tu kite boleh selamatkan nyawa insan lain.. pd yang takut jarum , jgn risau.. sebelum jarum dimasukkan , korang dapat bius setempat terlebih dahulu.so x sakit pon . seyes ~! (sambil kenyit2 mate)
 jd , bukalah pintu hati korang tu utk menderma..xrugi pape pon,malah kite akan dapat pahala =)
blood group 'O' , korang dikehendaki tau..  
kpd sesiapa yang duduk berdekatan dengan hospital selayang, datang la yek utk menderma..
 yang penting , mendermalah dgn ikhlas utk menyelamatkan nyawa insan lain.
bubye.
^_^
**tolong promote aje , hihi **

2 comments:

cik L.A.L.A said...

yup saya O positip...
xpenah lg derma darah..
tp kan ade member2 kita bdn naik mendadak lps derma darah..nape ek?

nadeeya diyaa said...

o ?? boleh la derma slalu..hehe... yg tu sume auta je..atas individu sbnrnyer...ade org derma tp x gemuk.. dun worry peratus kegemukan tu x byk..yg penting cara pemakanan je.. =)

Get widget here