THANX MY FOLLOWERS =)

Saturday, October 15, 2011

Dugaan menjadi seorang misi ~!

susah biler  berhadapan dgn sesetengah doktor yg anggap misi nie 'kuli batak' dorang..
majoriti anggap misi ni bodoh , xtau ape2..
dorang je yg pandai...yg tererr segala benda..
walau setinggi mane pon education ngko, kubur ttp same la..dlm tanah jugak..
xpayah la nak jd bongkak, sombong mcm tu ..
panas hati betol td..
bile aku nak tanye doktor yg incharge pacik tu..
pacik tu baru je admit ward dr A+E..
condition unconscious..with bleeding ikot mulut n telinga segala..
patient lak on ubat infusion  ..
so,xtau nak set balik ubat tu bape cc..
aku tanye staffnurse,die suh tanyer doktor..aku lak xtau doktor popuan tuh jenis kerek nak mampos mcm tu..
so,aku pon g la terkedek2 nak tanyer doktor..
aku tanye baik2 kot...
x abes lgi soalan aku tetibe die jd temper..
siap ckp knp nak noted2 kat die..n die baru je tgok patient tu..
n blarr3 lagi la dia ckp.. dgn gaye marah lagi..
dgn muke mcm sial lagi..
aku pon 'terpegun'..
bkn terpegun sbb kehebatan doktor tu..
tp terpegun..knp die tetibe nak marah aku smpai mcm tu...
x terkata ape aku...nak menjawab pon rs mulut aku mcm terkunci kot..
xsangke kot tetibe mcm tu..
pastu aku pon trus blarr..
time tu die membebel lg..
mls aku dgr...aku pon temper kot time tu..
smpai terketar2 kot geram kat popuan tuh...
giler punyer org..seiii laaa...
patient tu aku tinggal gitu je..
bia la org lain yg cara...
xingin kot aku nak tolong doktor yg ade prangai 'cantekkk' mcm tu..
ko punyer keje ko bt sdri..ko mandikan patient ngko,bt observation sume,glucometer n blar2 lagi..
stakat nak review patient n bt examination sikit je bt ape..
ingt misi ni kuli batak ngko ke..
suke ati je nak marah2..
org berkerja scra team work..
ngko doktor bt keje ngko,aku misi bt keje misi..
so,time bkerja pliss la ade good communication.
xde budi bahasa punyer popuan..blajar je tinggi, tp adab mcm hampehhh...
patot pon patient tu pggil ko 'nate babi' td..
time rawat patient pon mulut xle cover.
hrp2 org mcm ngko dpt la blsn setimpal nanti.

jom pakat reramai boikot DR.FATIN NABILAH yg bajet cun tuh. da la gedikkkkk~!!
grrrrr~!!!!!!!

2 comments:

Arra Ahmad said...

sabor byk2 aeee..

MiZz Diyaa said...

nak sabo tu yg susah k.arra..kite ni pon jenis baran... huhu

Get widget here