THANX MY FOLLOWERS =)

Monday, April 28, 2014

honeymoon @ bali ; DAY 1 #1

25/02/14
Sekarang kol 1.32am. Same je masa dkt sini ngan mesia. Tak payah tolak tambah waktu. Cuma kat sini cepat gelap..sunset dlm pukul 6.15 dah boleh tengok..macam kat sabahan gitew..

Lepas candle light dinner td balik bilik terus bobom sbb kekenyangan.. kenyang aiyor je. Minum aiyor yg lebih.nasik xdek..typical hotel food..mcm org org putih getu.. sekarang tengah lapar. X bawak bekal megi plk tu..isk3..  nak pergi kedai pulak jauh skit nak turun bukit.. villa ni atas bukit. Jadi best boleh tengok scenery yg ohsem dari tempat makan..

Petang td flight landing dlm pukul 2.20pm.weather is good.sunny day..temperature dalam 27degree. Sepatutnya 1.35pm mcm tu sampai dh.tp flight delay.Nak dkt 1jam jugak la..x tengok plk pukul berapa flight bergerak td coz dapat je seat terus landing kepala atas bahu org sebelah..maybe dlm pukul 11.15am mcm tu lah.flight 3 jam.. husband pulak duk melayan mat saleh yang pandai cakap bahasa melayu..dapat geng la..aku mls nak borak aku tido je..yg best nye time nak lunch, mat saleh tu nak beli makanan. Die mintak non-halal food. Tp xde.. die cakap "saya tak suka halal, tak sedap..saya nak yg haram". Buahahaha..  nway die dah 30 tahun duduk kat bali. Dah siap ade tanah sendiri kat kat bali.Pergi mesia a day before utk renew visa.. pastu dia kate die ade awek org mesia.awek sabah..awek die selalu jgk dtg bali..tp family awek die x tau pasal relationship dorang..die kate dh byk kali hanimun togethergether. Haha...ni ape yang die duk borak dgn husband aku la.. aku tumpang dengar je..he's nice.last nak turun flight die pesan hati2.

Dah siap amek baggage semua keluar pintu je cari nama kiteorg dari staf villa. Kan selalu bg orang2 yg dah amek pakej akan de tourguide ke staff hotel ke yg menunggu dgn kertas yg bernama utk pick up. kat sini banyak pakai kereta import.airport pulak baru renovate bagi besar sikit.. baru sesuai nak menampung tourist yg semakin ramai.sebelum ni kecik je..yg sekarang ni baru buat..tak ambil gambar pulak..

Sampai hotel dekat kol 4.. check in dulu pastu ade staf die tlg angkat baggage dan explain tentang villa..die terangkan satu persatu..mcm mne nak pakai barang2 yg ada dlm villa ni..details la die cerita.. first time masuk villa ni huwaaaaa I likeeee.. cantik..kemas..deco mmg ohsem.. on top bilik tidur.tengok tingkap kat bahagian bawah ade mini private pool.. tingkat bawah ruang santai..ade tv..pool..ade small kitchen utk buat air..ade ready kudap2..tp kena beli la.dh siap ade price list dh.. pringles botol panjang dalam rm8.70.standard la kau villa mcm ni harganye mahal.. kihkih..

Yang sure aku and husband suka sgt private pool villa ni..aummmm... berbaloi2 pulak amek pakej ni. (Mahal baq hang) xpela once a life.. insyaAllah ade rezeki lebih blh lg duk tempat mahal cenggini..husband pon mase mula2 masuk villa ni dia dah berkenan..yela sume aku yg booking hari tu..memang bab2 booking-membooking ni bagi la kat aku.husband bagi permission tentang bajet and duit je..kihkih..

Ok..upload gambar villa sbb arini tak berjalan mane2 lagi..

#memandangkan gambar yg nice nice semua dalam camera, aku update story lambat sikit la yek.. aku tulis je dlu takot terlupa..heheh.

pintu masuk tanadewa luxury villa's & spa

tingkat bawah ade pool. view dari dalam bilik.

room setting . angsa kissing pulak tu..

tu lah staf yang tengah bagi briefing kat husben aii..

deco on top of the bed . baring2 je tengok benda ni.. kalau malam bukak lampu lagi best. redup2 je cahaya..


masuk pintu villa ade tangga utk naik ke bilik. turun bawah pergi pool.

bahagian bawah..

husband je yang nak posing time nie..biarkan aje..

ruang rehat depan pool

dalam toilet die..

toiletries . sume angkut pulang. haha

comel pulak bekas letak handwash,tisu and garam tu..

bathtub..

sambil berendam tengok movie..heheh..bersungguh hubby nak berendam dlm ni..
cantik view kat belakang..
antara hidangan utk candle light dinner.salad...
hubby <3
mula2 ingat candle ni cucuh pakai lighter,suruh la hubby pasangkan light..rupanya guna bateri jeee..haha


to be continued.......

1 comment:

Nurzakiah Hanum said...

assalamualaikum
anum singgah sekejap
sory x sempat nak baca entry
bz ngan thesis arghhhhhhh pening2

Get widget here