THANX MY FOLLOWERS =)

Tuesday, April 8, 2014

ALL ABOUT PREGNANCY


alhamdulillah , dah masuk >4months pregnancy . baby okey , mummy okey..
alahan dah berkurangan sikit , walaupun kadang2 datang jugak morning sickness especially kalau tak cukup rest dan travel jauh2 ..

tapi nak buat camne kan , rindu pd wajah kesayangan kena la balik.. tp mujur husband selalu datang ambil and drive balik..stakat preggy ni tak pernah lagi drive jauh sorang2 , balik kampung pun husband datang ambil.. kadang-kadang kesian rasa kat husband. tak cukup rest, dah sampai kl terus drive balik kampung , dah sampai kl hantar aku,balik plk ke kampung.. ulang alik mcm tu je.. kadang-kadang risau jugak keselamatan dia kat atas jalan..

tak sabar rasanya nak cepat cepat transfer. dah tak daya dah nak duduk jauh mcm ni.. kadang-kadang saat kita tak berdaya urus diri sendiri,tak de sape kat sisi.. kalau ade husband and family , at least ada org boleh membantu kan.. makan pon kadang2 skip sbb tak daya nak pergi beli.. kalau makan pun selalu je lambat.. sangat jelly dgn orang yang tak PJJ hokey ?!

nasib baik fasa ke-morning-an sickness yang teruk tu dah berlalu.. kadang-kadang muntah jugak.. ada hari tak ada selera..masuk angin..makan muntah.. biasa lah tu.. janji tak hari2 mcm dulu.. lembik satu badan.. hihi.. tapi tak pe , ni semua pengalaman mom-to-be kan? kalau tak rasa semua kepahitan preggy tu kita mungkin tak terfikir betapa besar pengorbanan dan kesusahan mak kita mengandungkan kita..

alhamdulillah,sejak mengandung ni sedikit sebanyak dah buka mata aku utk menghargai emak.. baru tau betapa susahnya emak dulu nak keluarkan kita dari rahim.

lebiu mom .

T_T



Get widget here