THANX MY FOLLOWERS =)

Sunday, January 13, 2013

SAD STORY : kenangan tu biar jd kenangan.

hurmm..lame dh x update kat cini..
sbnrnye byk sangat masalah yang nad dah lalui sepanjang x update blog nie..

hmm.. betul lah kate orang , sayang byk mane pun pd seseorang tu belum menjamin lagi dia tu akan jadi milik kite..

and the truth is , im officially single right now..

and , terus mencari lagi sekali siapa yg bakal jadi pembimbing dunia n akhirat..

mungkin nad stress sangat , ada lah perangai lama yg nad dah lama buang nad buat balik.. semate mate utk hilangkan kesedihan kat dalam hati..

tapi sebenarnye sume tu x membantu pun.. saat nad duk kat rumah , duk sorang sorang , mcm mcm yg bmain dalam kepala..

x ramai kawan yg tahu , nad just bgtau kat kawan kawan rapat je..at least , ada jgk org utk mengadu masalah..

betol , lepas mengadu n cerita masalah yg ada , lega sikit hati..

humm.. nad baru sedar , yg selama ni nad kurang menghargai apa yang nad dah pernah genggam..sikit sebanyak nad tahu salah nad .. n nad boleh fikir ke arah yg lbh matang..

nad pun sedar , yg Tuhan akan bls cash atas muka bumi thadap apa yg kita pernah bt kat org dulu.. hmm..

mak , abang n kakak kakak banyak bagi sapport.. bg nasihat n suruh nad byk bersabar.. punca sume ni tjadi , x perlu lah nak diceritakan lagi.. dua dua ada salah.. biarlah semua tu jd kenangan n proses utk nad belajar..

sedih , sakit , sunyi ,hmm.. semua nad dah rasa..air mata ni keluar sebaldi pun nad dah buat.. n sekarang , tak de sape sape pun tempat utk nad mengadu masalah n kegembiraan..

yes , family still ade , tp tak sama dgn org yg kita anggap special dalam hidup..

thanx utk kawan kawan yg sentiasa ada n sudi dgr luahan hati.. n bg nasihat kat diri yg lemah nie..

nad tau , nad byk bt silap dlm hidup nad.. tak menghargai , tak pernah nak bersyukur dgn apa yg nad ada..

hmm..

skrg , impian tu biar lah nad simpan dulu.. mak selalu pesan '' jodoh akan sampai tika kita tak sangka''

jgn kejar n tcari cari sangat jodoh kita.. satu hari nanti ia akan dtg sdri.. n time tu mungkin kita tak sangka pun..

mmg sekarang nad sunyi .. sangat sangat ..tp bersabarlah wahai hati..

ingat kata kata kawan nad , ''Tuhan nak bg awak susah dulu spy awak belajar lepas ni..nti masa hadapan mgkin awak akan bahagia..n ada org Tuhan nak bg bahagia dulu , mane tahu esok luse nanti dorang rasa susah pulak..''

banyak yg nad dah tersedar n belajar dari semua ni..

perasaan letih , give up nad dah rasa.. tp jgn bhenti bdoa spya Allah temukan nad dgn org yg betul betul memahami ,blh hidup ssh senang bsama, yg penting blh bimbing nad..

yess , skg hidup nad mmg diselubungi hati yg sgt sgt tak tenang.. nad try cari ketenangan tu balik..

n ape yg nad pnh tulis dlm blog dgn tunang nad dulu , biarlah tersimpan mcm tu je.. hmmm..

tak sedar air mata menitis.



2 comments:

Amanda Suria said...

Nad muda lagi syg...x yah fikir sgt..nanti Nad jumpa la sapa pemilik rusuk kiri Nad yang sebenar..ok?

Nadiah_Rahman said...

thanx kak suria .insyaAllah nti nad jmp... =)

Get widget here