THANX MY FOLLOWERS =)

Wednesday, February 9, 2011

bile tension datang....

hadeyy....balik dari CNY  ni macam-macam lak yang jadi....
stress melanda....meh ceq nak khabaq maii....

SITUASI YG PERTAMA : aku balik lambat ke hostel..well cam bese la...hostel aku nie kena balik before 10pm..tp aku sampai lewat kol 12..n tibe2 je warden baru lak ganti (iaitu puan zaidah a.k.a si pendengus) 
haa..ape lagi..gasak la pada sape2 yang pulang lewat pd mlm kejadian....huhu..seap suh bagi explaination letter..yg xtahannyer,seap kena bg tiket bas lagik...huhh,WTH..?? kad SO (kad balik kg tu la..) aku lak si jedah tu pegang...bile taw nak bg kat aku...hayooo..satu kerja nak g menghadap die pulak...aku ni xrajin nak jumpe muke die yg terlebih 'cute' uhh...hmm...tp nak xnak,kena jgk la berhadapan ngan die..lau x macam mane la aku nak balik cuti midsem ni....tawakal jela ~~



SITUASI KE 2 : pagi tadi puan zu (penyelia semester) nak jumpa aku...aku pon terkedek2 la pergi ke opis....aku ni curious gak apesal la pulak puan ni nak jumper...mmg la ritu die da ngamuk lam kelas sbb ramai yg balik lewat..(bukan satu dua orang..tp 20 orang tmasuk aku..) n hukuman yg kami dapat ialah DILARANG BALIK PADA CUTI MIDSEM NANTI....!! DAMN..!! aku kene balek gak..sebab aku jadi pengapit tuk wedding my sis nanti...apela puan ni...ok..sambung balek citer yang td...rupe2nyer puan nak jumpe aku coz nak tanyer sal surat E.L aku tu...aku cakap la da inform kat warden yg lame..tp guna mesej je.. (bese la kedekot kredit)  huhu.. n puan tanya aku..'apa yang awak nak cakap kat saya tentang perkara ni..?' aku pon amek kesempatan la..dengan bermodalkan muke n nada suara yang agak sedey aku citer la satu persatu tentang kelewatan aku tuh ( lakonan yg berkesan..! yesss..!!)...first,bas lambat 2 jam...second,kene tukar bas kat pasir puteh..3rd,driver bas garang giler babun...haishhh..stress2....n aku pun cakap la yg aku nak balik gak cuti midsem t sbb sis aku kawen n aku mtk sekelumit budi bicara lam hal ni..(memang lancar lah aku cakap tadi..xtaw lah dtg dari mana idea tuh..hihi)..n die suh buat satu lagi surat permohonan utk balik beserta dgn alasan yg kukuh n mention skali ape pengajaran yg aku dpt dlm hal ni....(buat surat lagii..adeyyy...) hmm..nak xnak aku kena patuh...asalkan boley balik.. (^_^)




SITUASI YG KE 3 : huarghh..aku tension nih..kad SO  aku xdpt2 lagi..! jedahhh..ooo jedahhh....time aku da ready dari segi fizikal n mental tok jmpe ko,ko xmai hostel pulak....adehaiii...aku nak balik cuti ni.....~~ (#_#)




SITUASI YG KE 4 : hmmm...ni lagi mental....assignment mental health bertimbun2...ntah ape la yang puan ni nak aku pon xtaw.....kate ok je lau kami ade masalah dengan cara dia mengajar..tp biler da kena komplen,macam nak buli kami pulak...pastu mcm perli2 je time ngajar..kate die kami sumer nak kene suap dulu baru kami faham...da la bg soalan banyak..suh buat esei panjang2...mcm nak suh buat novel..dari A to Z kene citer..pastu nak ASAP...da la ngajar ntah mane start ntah mane abes..tibe2 da abes topik da...????? adehaiii...lemah betol la mcm ni....~~ (aku pon da nak jadi mental bile blajar tentang mental ni)



 naseb bek ade kawan2 yang da sudi mendengar kisah stress aku nih..walaupun aku kena gelak je...tp xper,at least beban d dada ringan sikit...hmm,da masuk last year study ni mcm2 lak yg jadi..makin sulit rasanya...ni baru mukadimah,praktikal nanti lagi byk dugaannyer...YA ALLAH,Kau kuatkanlah atiku ini dlm menghadapi hari2 yg akan datang...n semoga kesulitan masa kini akan memberikan kesenangan pada masa hadapan...AMIN... (-_-)

1 comment:

Yu HaHn said...

situasi ke 4 pling aku setuju...agaga...!~

Get widget here