THANX MY FOLLOWERS =)

Tuesday, February 12, 2013

review product .

tergerak ati pulak nak buat review review ni . bese ler kulit muke ni tak santek pon . banyak bekas parut jerawat . puncenye ? mase form 2 ngade ngade nak ikut kawan kawan pakai pencuci muke . mase tu g kem , jadi mase nak siap siap tu tengok kawan kawan semua tempek tempek krim kat muke , yg kite ni pencuci muke pon tak pakai . macam x gegurl la pulak ! jadi after kem tu bile da balek umah terus g kedai . g beli fair n lovely punye pencuci muke ngan cream pemutih . bese la kalo budak budak sekolah mesti brand tu je yg dorang pakai .

mcm biase , pakai time mule mule je . sbb bersemangat . dah pakai bape kali entah stop . pastu yg nak jadi kisah , timbul la satu jerawat yg super besar dekat pipi ni . tangan pulak mmg x boleh stop dari kutil kutil jerawat tu . lame lame merebak la . banyak naik tau . memang stress . kat sekolah memang malu la nak tengok kawan kawan dengan muke berbintik bintik n berjerawat. kat pipi pulak tu ! pastu bile da abes spm , pergi la kat satu klinik ni , kebetulan owner klinik tu berkawan dengan ayah . jadi mak pon tanye pakcik tu produk ape yg bagus utk kulit aku ni . jadi pakcik tu pon suruh aku pakai produk ni .

review utk kedua produk ni pade kulit aku mmg effective la . jerawat da surut .cume parut aje yang tinggal. kadang kadang je naik jerawat menstrual .

aku pakai lame bende alah ni . cuma tukar facial wash je , sbb kakak aku pakai pencuci muke natasya , aku pon pakai la. mudah sangat ikut org . tapi ok la combination natasya dgn t3 mycin ni .  kdg kdg naik la jgk se due jrwt tu. normal .

dalam 3 tahun kot aku gune due tu , then bile dpn cermin aku tak suke tengok parut aku ni , jd aku pon gatal tukar pencuci muke safi . lepas tu maybe sbb x serasi kot , naik balik jerawat aku . tambah dgn stress sbb end year study . memang subur la jerawat tu..

then after abes study , mak aku sibok promot maxi peel plak .

mak aku kate anak jiran sebelah rumah pakai n menjadi lah. jadi mak aku ngan kakak kakak aku semua pakat pakai . tapi seminggu pakai bende ni memang xle kuar rumah sbb gatal yg amat , plus muke berkeruping sbb menggelupas. aku pon tak tau produk ni dari negare mane. tp stakat aku pakai ok la , cume parut je yg x berapa efek sgt . jerawat tu xde naik sgt la.

lepas dari maxi peel ni , aku naik jerawat kat bahagian dahi . tak pernah pernah dahi aku jerawat nak tumbuh . aku lak jenis x sabar , tukar produk la.. g bt facial then beli produk d wajah.
sumber gmbar dr google aku main amek je . sorry.

 memang kering kulit aku . time tu pergi korea pulak . tak biase dgn cuaca kat sane. memang kulit kering . aku plak tak pakai toner or moisturiser , just pakai facial wash aje. jd sbb kulit kering tu jerawat kt pipi n dahi naik balik. oh damn ! sgt stress tau !

then lepas tu bermacam macam jenis la aku pakai . kalau aku cerita korang mesti pening . tapi lantak , aku nak cerita jgk ! bia panjang berjela pon .

lepas d wajah tu aku pakai sabun glutakojic . yg kaler oren putih tu . x jadi jgk . jerawat naik . pastu aku ade sorang kawan kat tempat keje ni , nasiha namene . aku dgn die memang satu kepala la kalau bab bab nak try test ni . masing masing suke cite kalau ade terjumpe ape ape produk yg best nak try .

jd lepas tu ade try miracle tab .
 semua aku try . ok la produk ni , jerawat xdek naik . pastu minum ex tu pun mcm tak bg jerawat tumbuh . lepas stop minum ade la naik jerawat.

lepas dari miracle ni aku jumpe tabita pulak.katenye ramai retis pakai bende ni. . oke , aku beli set trial  . tengok testimoni macam good good aje . aku try 2 minggu tapi tak tahan coz perit jgk muke ni . tambah pulak jerawat naik dalam saiz yg besar besar . byk jgk la... jd aku give up . sbnrnye aku nak go on je tapi aku takot ade ape ape yg akan jd pd muke aku . aku g buat facial kat herbaline , so beauty consultant tu cakap kulit aku sensitif sedangkan sebelum tu aku da pergi bt facial kat situ tp kulit aku still normal. jadi sbb produk tu bt kulit aku sensitif kot . jd aku stop.


tapi ade kawan aku yg same keje kat hospital tu pakai same time or die lg awal dari aku  . not sure lak . tapi die pakai ok je . da dkt sebulan kot tak jumpe die , tp aritu aku jumpe kulit die da cerah la jgk . jerawat n bintik itam pon da kurang. die cakap die pakai tabita tu mmg menggelupas teruk , tapi jerawat takde naik pon. tp knp aku pakai jadi naik ? maybe tgok atas kulit kot , kulit aku ni kebal or tak reti bahase . nak kena makan penumbuk baru jadi kot . tak pon genyeh dgn kulit durian . baru jadik ! kompius !

lepas stop tabita aku beli produk herbaline tu. satu set aku beli . abes jgk dlm 3rat . lepas dr tu aku punye jerawat da surut . mybe sbb aku pon bt facial buang sel mati n kasik lembab balik kulit muke ni. hah,skg ni aku tingin nak g facial !

aku pakai sampai 2nd facial foam . lepas tu aku chatting dgn kawan kolej aku dulu . tetibe nak tanye die pakai produk ape. sbb kulit die pon problem mcm aku jgk. then die cakap die tengah pakai sf beauty . aku suruh die bg gambar muke die sbb nak tengok , jd die bg la.. kulit die mmg da jd putih n jerawat pon da xde mcm dulu . cume tinggal parut aje . jadi aku pon nak try la sbb die pakai da oke .
jd skg aku baru 3 minggu pakai sf beauty ni .


tak tahu la kat mane perubahannye . maybe kulit aku cerah sikit kot . atau aku je yg perasan sorang sorang . tp bab parut tu maybe takes time . tapi jerawat kecik kecik tu ade lg naik. sbb aku pakai mekap kot. tak tahu la... aku continue aje dulu pakai produk ni. sbb xde lagi produk lain yg aku berminat nak beli .

tapi semalam time aku dok lepak kat umah abg aku kt seremban tu , ade kawan kakak ipar aku dtg rumah , die bawak sekali pure marine collagen yg tengah hot skg ni . yg gred AAA tu , katenye yg paling bagus . die jual kat internet . alang alang dah ade depan mate , aku pon amek la sekampit . yg bestnye kakak ipar aku blanje . hehe.aku tau lame dah pasal pmc ni , cume takde niat nak beli je. aku tengok si lutfya AF tu pakai .dalam tv tak silap aku. kt fb pon ramai org jual.


tu aku tengah rendam kat rumah . semalam dok cuci cuci bende tu . bau haruuummmm macam kt tepi laut . aku search jgk pasal bende tu . byk katenye testimoni yg cakap bende tu molek . jd kite tengok je ape hasilnye. cume tanye harge tapi taknak beli. nak tempek kat muke tiap malam lah . baru cepat sikit kesannye . kalau oke , nanti aku update pasaL pmc tu . oke ?

HAH, aku pernah try gak norefall placenta oil yg ini
aku pakai ni due tige bijik je . pastu mcm ade tande tande jerawat nak serang . aku ni pantang naik jerawat even sebijik dah give up . terus tuka . tu la pasal muke berkerak !

da ler berkerak , pakwe pon tarak ! ade org sudi tak nak jadikan i awekmu ?? kui kui ..

p/s : aku tak tempek gambo muke aku kat sini . sebab malu tahap cipan nak taruk muke berkerak . jumpe face to face la baru bole tgok . amacam ?







3 comments:

Nurzakiah Hanum said...

great sharing

Nadiah_Rahman said...

tq sis =)

Anonymous said...

Try minum colagen dr kinohimtsu, mkn vit c, if boleh jgn tkar2 produk nt kulit jd nipis. G pun blh mdtgkan kesan y x elok. Nt rajin2 la cuci muka dgn cuka epal

Get widget here