THANX MY FOLLOWERS =)

Tuesday, February 21, 2012

grrr .. NAK BALAS BALIK ~!!!!



haaaaa .. entry kali nie aku nak balas balik post cik yu hahn tentang berambut panjang itu ayu.
nak kate aku jadi kembang , sikit je la.. tapi nak buat macam mane , da memang lubang hidung aku naturally kembang . kalau tak kembang macam mane aku nak bernapasss pulak . werk =P

tapi tak pe lah , at least cik yu hahn ni ade la jugok puji-puji aku ni comel . rasa terharu pon ade .
( tenkiu yea. nanti i lanje u eskrem 20cen. ) haha.. 

oke , bercakap pasal rambut panjang itu ayu . mule-mule nak cakap sikit kenapa aku potong rambut aku yang panjang mengurai dulu tuh hingga jadi pendek sependek-pendeknye . (macam pengkid pon ade,tapi mase mule-mule potong dulu lah. sekarang da panjang sikit rambot aku nie,da boleh ikat tocang lagi u...)

aku potong rambut sebab..

  1. rambut panjang aku tu da rosak sebab aku suke main kaler-kaler .so,rambut aku jadi kering dan bercabang
  2. dalam bilik asrama/rumah memang penuh dengan rambut di atas lantai . senang cite kat sume tempat ade rambut sampai rimas aku nak mengutip / sapu.biasalah , bila rambut dah panjang , mule lah cepat luruh .
  3. da rimas kot berambut panjang . lagipun dah tak lawa , better kerat pendek haje ~!

tapi nak dijadikan ceritanya, lepas aje aku potong rambut , aku rasa menyesal pon ade . sebab nak tunggu rambut panjang balik memang makan mase bertahun jugak lah. sampai termimpi-mimpikan rambut yang aku dah kerat tuh~! nak-nak bila tengok gambar lame time berambut panjang. grrr , sadiss... huhu..

bak kata cik yu hahn, kalau rambut panjang kan nampak ayu .so , kalau nak dress up memang oke je lah nak pakai baju ape pon dan buat lah style rambut yang sesuai ,janji rambut kaw panjang . bile dah berambut pendek , susah jugak lah nak style kan rambut tu . macam style same je.. nak ikat pon tak boleh , nak buat curl-curl sikit pon tak boleh. last-last aku cume pakai sepit rambut yang comel-comel je untuk nampak ladies sikit. bila rambut pendek, aku rase macam jantan pon hader . nak dress-up pon macam susah sikit . tapi ape nak kesah?? janji aku pakai baju .

tapi ade jugak kebaikan bile berambut pendek . contohnye ...

  1. kepala jadi ringan . tak berat dek rambut . 
  2. elak daripada dapat kelimumur. tak payah ikat-ikat bila pakai tudung .jadi rambut ber-fruits dapat dicegah.
  3. jimat syampu. setiap kali mandi pakai syampu setitik dua jek. haha.. 
  4. senang diurus . tak payah susah-susah nak sikat.
ni ape yang aku rasa lah bila berambut pendek . tapi aku memang setuju lah dgn cik yu hahn kite tu . bila berambut panjang itu ayu . sebab aku pon suka tengok girls yang berambut panjang + ikal. cantik.. kadang-kadang teringin nak ade rambut macam tu. tapi lambat lagi lah sbb kena tunggu rambut aku ni panjang balik.
lagipun , ( bile berambut pendek tak ramai yang nak ushar-ushar . hehe .)

tapi tak pe , aku sedang menyimpan semula rambut aku ni bagi panjang . boleh la cik yu hahn jadikan aku idol die . hihihihii .. =P

 daripada ini ..

zaman kegemilangan rambut aku dulu.time nie la kot cik yu hahn adore aku.wakakaka... =P


sekelip mata menjadi ini ..

masa mula-mula cut ari tu.. sangat-sangat pendek kan??

dan sekarang..

panjang ler cikit ..
korang rase better aku berambut panjang @ pendek ??

kalau cik yu hahn kite jadi kan aku sumber inspirasi die , aku pon ade jugak. opkos la my college-mates. merangkap jiran bilik sebelah kat hostel aku dulu. tak lain tak bukan....

 
iela cenget.
dan

wan fazidah.
panjang + cantik kan rambut mereka ? tapi tak kesah la ade rambut panjang ke..pendek ke..ikut minat seseorang dan yang paling penting sekali , janji pandai jaga rambut .
** baguslah kpd cik yu hahn krn telah fully ber-hijab . insyaAllah satu hari nanti  i'll follow you. yang penting berubah kerana keikhlasan . not 4 trend or style kan? ^_^

6 comments:

cik L.A.L.A said...

serius kamu cantik berambuk pendek yg mula2 tu..
nampak fresh ;)
teserlah wajah keanak-anakan..

Yu HaHn said...

wahhh.. famaous amos aku kan dalam entry kau..haha..buat la lagik entry macam ni :)

nadeeya diyaa said...

cik lala : yeke? tp syg bile rmbut jd pdek mcm tu...huuu..

yu hahn : eleh , kombang la tu.. huhu.. saje nak femeskan belog ko.. tp ko pon kenela femeskan blog aku yg mmg x femes nie. haha

wanabee said...

rambut mula pendek tu nampak mcm tak sesuai lah pulak...tapi bila dah start panjang sikit...... looking good .. :D

rasanya ooommmeyyy lagi kalau rambut pendek ? ye ke ? entah ...guwa bagi pendapat je...wakakaka


nicee..just nice :D

hazirah kasimon said...

comel!

nadeeya diyaa said...

wanabee : thanx 4 ur opinion . =)
hazirah : kamu comel jg =)

Get widget here