THANX MY FOLLOWERS =)

Saturday, April 7, 2012

selangor life ~! d new beginning .

salam . hai all ~! da berapa lame agaknye aku x on blog nie . 2 weeks i guess . biasalah , baru nak mulakan hidup baru . di tempat baru . suasana baru . everythings baru ~~!

saboww je lewww ..

2hb baru nie pergi lapor diri dekat Jabatan Kesihatan Negeri Selangor kat area shah alam.. dari sana dapat tahu penempatan kat hospital mane2.. so , aku dapat hospital selayang .

jadi dari sane terus pergi hospital nie tuk lapor diri as freshie . duduk kat asrama jururawat buat sementara waktu . sekarang ngah cari umah/ apartment sewa kat area hospital nie . memandangkan transport nak pergi mane2 xde lagi , jadi dapat umah area hospital pun jadi lah . janji boleh jalan kaki pergi keje.. bukan aku x nak duduk kat asrama nie , tapi macam x berbaloi . kola kena potong separuh , then elaun kena potong jgk . dalam sebulan >300 gaji aku kena potong hanya sebab sebuah bilik yang x seberapa nie.  dah la aku dapat bilik yg agak 'uzur' . hmm , tv x ade , suasana sunyi je.. duduk dalam bilik menghadap ke dinding . last2 aku cakap dengan dinding je.. yg penting , XDE DAPUR TUK COOKING~!! haish , yang ni aku lemah sekali . hari2 kena beli makanan kat kedai ,high cost betol . nasib baik sekarang aku try untuk mengurangkan status pemakanan aku . da boleh tahan perot tuk makan . dalam sehari , aku just makan nasi sekali je .. yg lain tu aku minum air nestum tuk alas perut .   ( besides , uniform aku da ketetttt , so , kena la diet utk kembali kepada bentuk tubuh yg asal . haha)

saboww je la..

semalam , balik dari cari umah sewa dgn membe sekolej aku ,( hazimah <- die dapat hospital selayang skali dgn aku) baru kiteorang perasan yang blakang bangunan asrama nie tempat ape korang nak tau ????? FORENSIK ~!! (naseb baik bilik aku x menghadap bangunan forensik tu . kalau x terkucil jgk aku nak tido malam2..ade jugak aku tido sebilik ngan zimah . )

patot la mase aku basuh kain baju last 2 days ago aku rase macam scary2 je.. rupe2nyer tempat dobi tu menghadap forensik . caitt ~!! dah la time tu malam , naseb aku xtau je situ ade forensik . kalau tau mati idup semule aku x basuh kain malam2 hari . ~! da la suasane dalam bangunan ni kadang2 sunyi je.. zimah duk aras 5..aku lak duk aras bwh skali . so x rajin la nak lepak sesame..

saboww je leww..

hmm..da nk dekat seminggu da duk sini . da jalan2 da ke k.l baru nie . naseb baek ade fitri ajak aku kua g umah sewa tunang die kat area sentul . boleh jgk aku kenal2 jalan . pastu aku n zimah pon skg tgh round2 area dkt2 nie je.. nak kenal2 tempat la katekan.. semalam tgh2 cari umah sewa , tengok2 da sampai area mydin n selayang mall.. oke , da tau jalan short cut nak pegi sane . yey , satu kejayaan ~!! bangge lak aku rase . haha . (memang macam sakai bile pergi tempat orang nie. dengan x tahu jalannyer lagi , memang sakai gile . )

susah jgk yer nak cari umah sewa nie . act  , xsusah mane  pon cume sebab jalan by kaki tu la yg jd susah.. ader budak lelaki (male nurse) yg sekali masuk dgn aku kat hospital ni da siap pindah rumah da pon.. senang gile lau jadi budak lelaki nie , pape sume cepat.. dorang dpt umah apartment 3 bilik bajet lam 500 . so bile da kongsi2 bajet dalam berape je..xsampai 200 sorang punyer lah .. drpd duk asrama nie , >300 utk sebuah bilik yg sederhana besar , n no dapur utk masak2. korang rase camne?? kalau korang prefer macam mane?? memang la orang kata duk asrama senang nak g keje , selamat sbb still dlm kawasan hospital .( but bajet tu tinggi la.. sayang kat gaji aku sbnrnye. hihi .. ) kalau duk umah sewa, pandai jaga diri sudah .. kena tgok jgk thp keselamatan area umah tu mcm mane kan. memang ramai kawan2 yg nasihat kat aku ,takot aku buat sumthing yg -ve la kot.. thanx 4 ur advise . but please jgn tengok aku nie free hair korang terus judge aku yg aku akan jadi liar or watsoeva bile duk kat bndar2 besar camnie. tu je aku mintak k....

oke lah , aku update blog ni pon sbb aku da halfly mental ill sbb ngadap ke dinding bilik je.. petang nie sambung cari umah sewa dgn kwn kesayangan ku kat sini . sape lagi , zimah lah..asek asek zimah.. da nak buat camne , aku ade die je kt dalam hospital ni.. die pon juz ade aku je kat sini.. so saling bergantung ler sesame sendiri..

now , tengah menelaah google maps di sini . n tengah survive nak hidup 2 bulan tanpa gaji .

k lew , banyak pulak pot pet kali nie. wa out dulu .. salam.


p/s : sape2 yg duk area selangor esp area selayang ,  i need ur help .







[ aku terkedu kejap bile ade akak dalam ofis tu panggil aku dgn gelaran ''staffnurse'' . selama nie aku just student je , orang panggil ''adik'' . baru tersedar yg da ade line biru kat atas kepala. haish , byk tanggungjawab kena pikul after dis. ]

2 comments:

nurin suyanida said...

nad ~ ce kamu tgk kat ibilik.com..
kat situ banyak advertise blk sewa.
happy hunting ! :)

nadeeya diyaa said...

tq nurin... da dapat dah umah sewa area hptl nie.. baru duduk 3 hari lepas.. =)

Get widget here