THANX MY FOLLOWERS =)

Monday, December 26, 2011

i'm back .. ! (^_^)

salam.
fuhh , bersawang-sawang dah laman sesawang aku yg satu ni .. 
jap2 nak buang dulu habuk yg ade....

.
.
.
.

k..siap.

mesti ramai yg tertanye-tanye aku g mane ..(meskipun x ramai yg bertanye . koya je yg lebih aku nie..hehe..) 
kat fesbuk pon da jarang on9.. belog yg x femes ni pon dah lame x update story mory yg selalunya syok sendiri..huhuu..
kalau dulu muke aku ni jela yg ade kt fb sampai org pon dok komen kalau dorang on9 asyik ade je muke aku ni.. 
tu la,bile aku xdek sibok lak tanye aku g mane... RINDUUUU kat aku la tuuuu kan?? eleh eleh x nak ngaku pulak.. wekkkk .. =P

latest story aku sekarang .. aku dah abes study . duk umah ternak lemak.... tu aje..
hajat di hati nak cari keje part-time  , tp.... tgok dulu lah..itu pun kalau rajin..
aku ni xrajin sgt nak keje2 time ade cuti nie..tp bile dikenang2 duit yg mengalir bak air terjun gunung stong tuh...kena la jgk cr duit.. sape nak bg duit scra free kalau bkn diri sdri.... susah betul bile jadi popuan yg 'rajin menabung' mcm aku ni..hehe..
last elaun sebagai student pun dah dpt...
duit ni mengalir macam air mate... bile da abes,bengkak la mate.... huuuu..


um.. dlm sebulan lebih yg dah pun lepas, hidup aku sebagai student agak padat dgn macam2 lah hal nyer..
lappy pulak buat hal.. naseb baik la kat umah ni ade 'tukang pomen' laptop.. x melayang duit aku... SELAMATTTT . . huhu..
sekarang,lappy pon dah kembali sihat dan comel macam dulu..sbb tu boleh ligat bermuka-buku n 'berbelogging syok sendiri' spti zaman dahulu kala.. alhamdulillah... =)

macam-macam lah story aku....

antaranya . . . . . . . . . 


my suprise n earliest besday celebration . tanggal 4th dec aritu.. 17 hari lebih awal dr tarikh yg sebenar..aku pun tekejot.. bile tgok video n pic tu balik ,rase rindu saat2 kite together-gether getuu..(sedih x??sedih x?? hehe..)
 thanxx to my best pwenz --> yu,yuyu,huda,dini n wani.. korang mmg sempoi..cayang korang ketattt2 smpai xleh napas... huuuu..
tp sedih sbb besday aku tahun ni x di celebrate dgn family macam tahun lepas.. sob3x..
sblm terlupa,thanxx kpd semua kawan2 yg dah ucap HB melalui fon dan fb.. =)

besday gurl dgn kek nyer..

kek yg sodapp..

.
.
.

next,sesi induksi umum dan khusus utk melangkah ke alam pekerjaan . i.A....(huh, aku paling benci bende nih .memenatkan.)


x banyak gambar yg aku amek time induksi..ini pun yg di tag oleh sue..  ni bkn group aku .sorry yea group fantastic 4.... huuu..
.
.
.

pastuuu..dinner kolej dgn tema ''gorgeous in lavender''. sbb tu semua org pakai baju kaler purple..... blh dikatekan semua mmg dress up mengikut tema.. comel2 blake cik misi kiterr....

baju aku dgn kain meleret2.al-maklum jelah, tuan punye badan kontot..

geng aku dgn gaya yg dh di mix n match . nak2 si dak koya comey --> yu hahn . =P
miss u all fren . !

after dinner..
.
.
.

last skali mengerah otak utk exam Lembaga Jururawat Malaysia (LJM) .
pd yg kurang mengerti , exam ni WAJIB diduduki oleh semua student nurse utk dpt 'lesen' spya blh bekerja sbg jururawat..da faham ka kamu?? heehee..

bila la resultnyer nak keluar yek kawan2?? debor nih..
.
.
.

lepas aje exam LJM , sesi perpisahan dgn kawan2 kolej kejururawatan kubang kerian.. last day jumpa korang... i.A jumpa di ulu kinta mase convo nanti.. ni bab paling sedey kot.. berlinangan air mata bila sorang2 membe balik.. nak2 bila membe2 kamcing yg balik... adess,xtahan kawan nak tahan air mate nie ha..jd bior je die kuo..huuuu... selama 3tahun dgn korang semua,byk sweet n sour story getuuu.. bile dah duduk kt umah ni rindu pulak nak jumpa..bile dkt sokmo je gaduh..haha...syg korang semua terutamanyer geng aku..ade mase jumpa lagi yaaa....


yu hahn.. si budak yg slalu gado2 manje dgn aku sbb suke ngaku diri die comey (tp mmg comey pon) .. huuhuu

diniey.. paling best praktikal dgn die.. byk btol memori pahit manis time dlm wad dgn die.. rindu saat tuh..
huda.. xbyk yg boleh aku describe ttg die..sbb same kepala je dgn aku..
wanie.. kadang2 aku suke sgaje cari gaduh ngan die..saje hobi nk buat die marah..haha..
yuyu.. rumet aku selama 2 tahun.. ssh senang dgn die slame rini.. time pokai makan megi sesame dgn buat muke sedih..hiiihii..
kenangan di teluk cempedak mase attachment .. rindu time tu..
n too all ..

.
.
.

ape lagi story yaa lepas tu.... haaa...attend E-Day my KKNC fren , alifah ..24th dec yg lalu di merchang,t'ganu .. sanggup balik hari dari kuantan semate-mate utkmu zaa.. huhuuuu..(xde pic nak tunjuk,kne tggu cameragurl2 upload di fesbuk)
jd,tahniahlah babanyok kepada member2 kknc yg lain di atas majlis pertunangan korang... (bg yg mane bertunang jela,bg yg angan2 je xpyh la..korang gigit jari je mcm aku ni...haha..jaat x??) dan kepada kawan2 lain yg mana dah memasang hajat nak jadi tunangan org ataupun wife orang,boleh la cepat2 ajak aku yg suke makan gulai 'bekwoh' ni haaa...hehehe.. asek tunggu jemputan je aku ni kan..utk diri sendiri bile la gamoknyer?? opss. ! no komen.. =P

aku rase ni jela kot yg aku nak story.. ade la lagi story lain yg malas aku nak citer..kalau dihabaq mai semuanye xmuat pulak kepanjangan blog ni..hehe.. 

tp satu jela, bile dah habis study , umur pun dah mencecah 21 dan semakin meningkat dan terus meningkat ..dan mustahil akan menurun semula.. ramai lah yg bertanya.. 'nad...ko bile lagi??' haaa...sape tau maksud soalan cepumas tu?? aku bg adiah 10cen .. hehe..

tu ajelah..aku xnk cakap byk.. ( tp sbnrnye dah memang byk pon kan??  hehe ) 
jadi, aku harap kamu kamu n kamu semua kawan2 aku yg sentiasa aku ingati dan sayangi ni sentiasa sihat walafiat lah hendaknya.. walau lama x bertegur sapa dan x dgr khabar berita, jgn ingat aku sombong pulak.. aku sentiasa mengingati kamu semua... huuuu.. (ayat sedih dah tubikkkk)

bubbyee.

2 comments:

Arra Ahmad said...

kek tu paling best..hehe..nak sikit..:)

MiZz Diyaa said...

white lady cake.. memang sodap kak ara.. =)

Get widget here